Radionica o volontiranju

DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, Volonterski centar Osijek i naša škola surađuju na različitim projektima i aktivnostima. Jedna je od njih i edukacija učenika na interaktivan i zanimljiv način koja će potaknuti mlade na uključivanje u volontiranje.

U petak, 18. ožujka 2022.  Mirta Kovačević, voditeljica Volonterskog centra,  i volonterka Laura Mlinarić kroz pedagošku radionicu i zabavne metode rada, prošle su s učenicima teme koje se tiču volontiranja općenito: što je volontiranje, koje su njegove dobrobiti za pojedinca i zajednicu, kako sebe i druge motivirati za volontiranje. Prenijele su vlastita zanimljiva iskustva sudjelovanja u volontiranju i najavile buduća događanja u koja se možemo uključiti.  Kroz praktičan rad izrade plakata učenici 1. a, 1. b i 1. g  imali su priliku kreirati i vlastitog idealnog volontera, osvijestiti područja volontiranja te motivaciju i dobrobiti volontiranja za pojedinca i zajednicu.

Budući da u školi djeluje Volonterski klub „Ruđerica“, nadamo se da će se i novi članovi uključiti u volonterski rad škole i lokalne zajednice te kroz volonterski angažman stjecati nova znanja, razvijati vještine i sposobnosti i osjećaj solidarnosti upoznavanjem učenika škole o važnosti i mogućnostima volontiranja.

Gordana Popović, prof.

Skip to content