Suradnja s Info-centrom za mlade Osijek – naši učenici na radionici o samopouzdanju

U četvrtak, 10. ožujka u prostorijama PRONI centra u Osijeku održana je radionica „Kako razvijati samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi“ u organizaciji Info-centra za mlade. Na njoj su bili učenici 1. a razreda koji sudjeluju na ovogodišnjem Projektu građanin u našoj školi Lara Pastuović, Jana Medved, Marija Ćurić i Patrik Bogatirov s mentoricom pedagoginjom Gordanom Popović, prof. Budući da nam svima treba samopouzdanje prilikom javnog izlaganja, odlučili smo osnažiti se i uključiti se aktivno u ponuđene nam izazove. Radionicu su vodili Izabela i Dinko Pleša, koji stoje iza vrlo popularne stranice na Instagramu Kognitivna Muza.

Istraživanja su pokazala da su osobe koje imaju veću razinu samopouzdanja često otpornije na stres, zadovoljnije su svojom školom, fakultetom ili poslom te životom općenito.

Sudionici radionice imali su priliku sljedeće:

– propitati pozitivnu i negativnu sliku o sebi

– propitati svoja temeljna uvjerenja

– izazvati promjenu negativnih uvjerenja o sebi i negativne slike o sebi

– upoznati se s alatima za povećanje samopouzdanja

– proširiti granice svoje zone ugodnog i poznatog (komfort zone)

Na kraju radionice, koja je protekla u vrlo opuštenoj atmosferi, bili smo zadovoljni jer smo uspjeli iskrostiti dobro vrijeme za sebe i osvijestiti važnost pozitivnog samopouzdanja u svakodnevici.

 

                                                                                                                       Gordana Popović, prof.

Skip to content