KNJIŽNICA

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak od 8:00-14:00

Smještaj: Školska knjižnica smještena je u prizemlju školske zgrade na sjeverozapadnoj strani 

Površina: 118,57m2

Broj čitateljskih mjesta: 45

Broj računala u školskoj knjižnici: 2

Broj računala s pristupom internetu: 2

Veza s internetom: ADSL

Program za knjižnično poslovanje: METEL (u izradi)

 Knjižnični fond

 Knjižni fond: 8 854

Periodika: 20

AV-građa: 30

Elektronička građa: /

Telefon: 031/ 495 574

Djelatnost školske knjižnice Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića sastavni je dio odgojno-obrazovnog rada, a ona obuhvaća:

  • odgojno-obrazovnu djelatnost
  • stručno-knjižničnu djelatnost
  • informacijsko-referalnu djelatnost
  • kulturnu i javnu djelatnost

Školska knjižnica djeluje za potrebe učenika i djelatnika škole. Rad školske knjižnice sastavni je dio odgojno-obrazovne djelatnosti, te izravno uključena u nastavni plan i program, te u nastavni proces i samo učenje. Knjižnica škole pruža usluge posudbe knjiga i časopisa.

Nadalje, pruža svoj prostor i potrebne uvjete za učenje, pisanje domaćih uradaka, seminarskih radova, referata, maturalnih i završnih ispita. U sklopu knjižnice djeluje i čitaonica koja osigurava učenicima i nastavnicima radni prostor, korištenje TV-a, DVD-a, VHS-a, printera i stalni pristup internetu, a sve to za potrebu nastave.

Osim svoje primarne uloge knjižnica Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića mjesto je čestog okupljanja kako učenika tako i nastavnika u svrhu provođenja izvannastavnih aktivnosti. Mjesto je to iz kojega se čuju zvukovi glazbe, recitacije, plesnih koraka…Mnogi budući likovni umjetnici u prostoru knjižnice osmišljavaju svoje početničke uratke koji nam služe u svrhu izrade panoa, školskih predstava (scenografija, kostimografija), plakata i dr. U čitaonici često iz pera mladih literata nastaju zanimljivi tekstovi.

 Dođite, uvjerite se sami, kako je knjižnica mjesto kvalitetnog stjecanja  znanja i informacija, te ponekad i ugodne zabave!

 Voditeljice školske knjižnice i čitaonice Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića:

Mirta Burcar, mag. informatol.

Snježana Šulentić, dipl.knjižničar, prof.hrvatskoga jezika i književnosti, dramski pedagog

 snjezana.sulentic@vip.hr

Skip to content