Lektira u stripu

U okviru nastavnih sati lektire učenici imaju mogućnost iskazati svoju kreativnost na najraznolikije načine. Želeći potaknuti učenike na stvaralački rad, motivirale smo učenike drugih razreda da nakon pročitanih lektira Crni mačak Edgara Allana Poea i Sofoklove tragedije Antigona izrade strip. 

Budući da Erasmus+ projektom Digitalised schools potičemo digitalne kompetencije u nastavi Hrvatskoga jezika, veći dio učenika odvažio se izraditi strip pomoću digitalnih alata.

Izložba je ostvarena u suradnji sa studentima studija Hrvatskoga jezika i književnosti te Hrvatskoga jezika i književnosti i Sociologije pri Filozofskom fakultetu u Osijeku koji kod svoje mentorice Jasne Sudarić realiziraju svoju školsku praksu te uz pomoć dragih kolega Ane Karlović i Marijana Jovičića iz Aktiva grafike i informatike, koji djeluje u sklopu Učeničke zadruge Ruđerica, i svima im od srca zahvaljujemo.

Pozivamo vas da pogledate radove naših učenika drugih razreda i s nama podijelite radost otkrivanja njihove maštovitosti i kreativnosti.

 

Organizatorice izložbe:

Jasna Sudarić, prof. savjetnica i Sandra Valić, prof.Skip to content