S Ruđericom po nove vještine!

S Ruđericom po nove vještine!

(KA122-VET – Short-term projects for mobility of learners and staff in VET)

Trajanje projekta: 1.6.2023. – 31.3.2024.
Organizacije primateljice:
– Aplicaproposta LDA (Braga, Portugal) – 18 učenika i 2 osobe u pratnji te 1 osoba na praksi
– Siadile ihsan mermerci mesleki veteknik anadolu lisesia (Mugla, Turska) – 10 učenika i 1 osoba u
pratnji te 1 osoba na praksi
Vrijeme održravanja prakse: po dogovoru s organizacijama primateljicama ovisno o njihovim mogućnostima i organizacijskim kapacitetima škole – od listopada 2023. do siječnja 2024. godine
Vrijeme održavanja pripremnog posjeta: rujan – listopad 2023. godine
Vrijeme trajanja svake prakse: 12 dana (+ 2 dana putovanja)
Ukupna vrijednost projekta: 67 854,00 eura
Ukratko o projektu:
Tijekom provedbe projekta, 10 učenika grafičkog usmjerenja će imati priliku obaviti dvotjednu stručnu praksu u školi u Turskoj dok će 18 učenika praksu iste duljine trajanja obaviti u Portugalu u tvrtkama u sektoru grafike i web dizajna. Radi unaprjeđenja svojih znanja i vještina dva nastavnika stručnih predmeta job-shadowing će imati u Turskoj i Portugalu.
Sudjelovanjem u mobilnostima učenici će unaprijediti ključne kompetencije i znanja posebno važna za njihov bolji položaj na tržištu rada. Dodatno učenici će zasigurno povećati i svoje transverzalne vještine putem rada u međunarodnom radnom okruženju, koristeći aktivno engleski jezik. Potonje će posebno osnažiti i učvrstiti njihovo samopouzdanje i osjećaj vrijednosti. Očekujemo dodatno motivirane učenike na postizanje još boljih rezultata u daljnjem školovanju pa i nakon ulaska u svijet rada. Također, ne treba zaboraviti da će im se kroz iskustvo upoznavanja nove kulture, običaja i poslovnih praksi otvoriti novi vidici i spoznaje kako u poslovnom segmentu tako i na privatnom planu. Imat ćemo i bolje metode poučavanja te upotrebu novih alata i tehnologija u radu kroz studentsku zadrugu i u sklopu tri stručna predmeta.

Vijesti iz projekta:

Skip to content