Culture Covers Values

Početkom školske godine 2020./2021. naša Škola postala partner projektu u okviru Erasmus + programa: Culture Covers Values Projekt će se provoditi dvije godine, a partnerske zemlje su: Latvija, Turska, Sjeverna Makedonija i Portugal. Učenici će kroz sudjelovanje u projektu dobiti priliku razvijati ključne kompetencije kao što su komuniciranje na stranom jeziku, znanstvene i tehnološke kompetencije, digitalne kompetencije, socijalne i građanske kompetencije, osjećaj za inicijativu i poduzetništvo te kulturna svijest i izražavanje. U daljnjem tekstu možete pročitati nešto više o projektu:

Projektom koordinira škola Rigas Raina vidusskola iz daleke nam Latvije, a tema ovoga projekta jest oživljavanje ljudskih vrijednosti. Vrijednosti koje će kroz projekt najviše biti u fokusu su:

  • Ljubav, Poštovanje, Tolerancija
  • Pravda, Iskrenost, Prijateljstvo
  • Patriotizam, Dobrota, Odanost
  • Pouzdanost, Suradnja, Marljivost
  • Velikodušnost, Uslužnost, Suosjećajnost

Ideja za ovaj projekt izrodila se iz činjenice da je današnji život lakši, ugodniji, ispunjeniji zabavom i tehnologijom, no ljudi su sve očajniji, agresivniji, sebičniji, usamljeniji i netolerantniji; iako imamo više novca i hrane, sve manje smo darežljivi i spremni dijeliti. Evidentno je da su se počele gubiti vrijednosti koje su nam neophodne za bolju budućnost, a upravo to je ono što ovaj projekt želi promijeniti.

Vijesti iz projekta:

Skip to content