Obilježimo Mjesec borbe protiv ovisnosti!

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenog do 15. prosinca, s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti suzbijanja problematike zlouporabe droga i ovisnosti. Edukacijom, podrškom i promicanjem zdravih aktivnosti, škole mogu odigrati ključnu ulogu u prevenciji ovisnosti među mladima, gradeći temelj za zdravo i produktivno odrastanje.

Kao i svake godine do sada, Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se i u našoj školi jer ovo razdoblje predstavlja priliku za intenziviranje edukacija, poticanje dijaloga i promicanje prevencije među mladima. Različitim aktivnosti na satima razrednika učenici mogu aktivno sudjelovati u stvaranju zdravijeg okruženja.

Ove godine sudjelovali smo na natječaju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a te osvojili nagradu za edukativno-informativni video na temu ovisnosti te ga preporučujemo učenicima, nastavnicima i roditeljima. Autorice su videa učenice 2. g razreda Antonija Jerković i Nataša Barać, pod mentorstvom nastavnika Marijana Jovičića: https://youtube.com/shorts/QsXUhwwwOa4?feature=share

Ovisnost o drogama, alkoholu ili drugim štetnim tvarima predstavlja ozbiljan javnozdravstveni problem koji može značajno utjecati na život pojedinca i društva u cjelini. Mjesec borbe protiv ovisnosti pruža priliku za razgovor o uzrocima, posljedicama i mogućnostima liječenja, a time i ostvarujemo cilj, tj. proširujemo znanja o štetnim posljedicama ovisnosti i senzibiliziramo mlade o ovome problemu.

Gordana Popović, prof.

Skip to content