Međužupanijski susret podružnica Hrvatskog saveza učeničkih zadruga

Dana 11. studenog 2023. u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku održan je međužupanijski susret podružnica Hrvatskog saveza učeničkih zadruga Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije. Susret je započeo sastankom voditelja učeničkih zadruga triju županija, a nakon toga se u šest učionica održalo šest kreativnih radionica, i to:

1. Keramička kućica, Ivana Gorić, UZ Matija Gubec, Jarmina
2. Izrada platnenih cvjetova/bundeva, Lesya Mudri, UZ Jabukovac, Čakovci
3. Anđeli, Patricija Burazin, UZ Zlatne ruke, Vukovar
4. Izrada narukvica, makrame, Kristina Brkić, UZ Šegrt, Nova Gradiška
5. Izrada ukrasa od hladnog porculana, Radmila Divić Posavac, UZ Osvit, Okučani
6. Izrada matrice i otiskivanje uzorka na tkaninu, Branka Harš, UZ Osvit, Okučani.
 
Gošća Blanka Horvat, tajnica Hrvatskog saveza učeničkih zadruga, izrazila je zadovoljstvo sadašnjim brojem učeničkih zadruga, ali i formiranjem novih zadruga u cijeloj Hrvatskoj.
Smatra da su učeničke zadruge idealna prilika učenicima za stjecanje poduzetničkih vještina, razvoj kreativnosti i inovativnosti. Ivana Kardo, tajnica Podružnice Osječko- baranjske županije, zahvalila je na ugodnom prijemu i domaćinstvu u Ruđerici i izrazila zadovoljstvo suradnjom podružnica i brojem kreativnih radionica koje su razveselile učenike, ali i voditelje.
Domaćin susreta Učenička zadruga Ruđerica predstavila je svoj rad prikazom proizvoda i posjetom grafičkoj radionici, koja vrlo aktivno posluje te uspješno surađuje s brojnim  partnerima. Nakon susreta i radionica gosti su nastavili druženje posjetivši Muzej osobnih priča u Staroj pekari u Tvrđi.
 
Marijan Jovičić
Skip to content