Obilježavanje Europskog tjedna održivog razvoja Potraga za blagom – tzv. treasure hunt

Potraga za blagom oduvijek je bila misterij te smo sa zanimanjem gledali filmove navedene tematike ili pročitali neku knjigu. No ovdje nije riječ doslovce o nekom blagu, nego o lovu na informacije koje mogu biti pravo blago za mlade osobe, a i one malo starije.

Naša škola, surađujući s Regionalnim info-centrom za mlade, i ove se godine uključila u projekt Zajedno jači. Volonteri iz Španjolske koji trenutno borave u Osijeku provode različite aktivnosti s ciljem informiranja mladih o konceptu i pojedinim ciljevima održivog razvoja. Pridružili smo im se 20. rujna 2022. u obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja jer su pripremili aktivnost potrage za blagom, tzv. treasure hunt. Riječ je o zanimljivoj metodi putem koji mladi doslovno kreću u potragu za određenim informacijama koje su skrivene u nekom prostoru.

Cilj ove aktivnosti bio je na zanimljiv način približiti kako je održivi razvoj više od same ekologije te koje sve ciljeve sadrži. Aktivnost se održavala na engleskom jeziku, a učenici 3. b izvrsno su se snašli u nepredviđenim situacijama. Uz smijeh i žurnim obilaženjem Tvrđe, Alen Komazec, Luka Pujez, Karmen Jovanović i Leona Kocet, u pratnji pedagoginje Gordane Popović, uspjeli su izvršiti zadatke. Djelić ugođaja prenosimo fotografijama. Nadamo se da ćemo i ubuduće biti pozvani na ovako zanimljive izazove.

Gordana Popović, prof.

Skip to content