Ruđerica obilježila Europski dan jezika u Osijeku

Srednje i osnovne škole Osječko-baranjske županije okupile su se 26. rujna 2022. u osječkoj Tvrđi kako bismo brojnim radionicama i predavanjima obilježili Europski dan jezika. Razgovaralo se, prezentirala su se znanja i jezične zanimljivosti, igralo se, plesalo i sviralo. I naša je škola raznim aktivnostima obilježila Europski dan jezika suradnjom Aktiva grafike i informatike (Marijan Jovičić) i Aktiva stranih jezika (Tamara Kapraljević). Tijekom proteklog tjedna razmjenjivali smo razglednice koje smo sami izradili s europskim školama gdje se uči njemački kao drugi strani jezik, istraživali smo koja je najljepša riječ u pojedinom jeziku, a rezultate ankete objavili smo tiskom na majice koje smo naknadno dodjeljivali posjetiteljima našeg štanda kao nagradu za sudjelovanje u našim kvizovima i igricama.

Bila je ovo ujedno i sjajna prilika da širu javnost upoznamo s europskim projektima koje provodimo u našoj školi te smo zainteresiranim posjetiteljima predstavili tri naša Erasmus projekta: „Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut“, „Culture Covers Values“ i „Sustainable Food Culture: from the past into the future“. Bilo nam je drago vidjeti da se učenici osnovnih škola jako zanimaju za europske projekte te jedva čekaju da se i onu mogupridružiti projektima u svojim školama, a u igranju igrica na engleskom jeziku s našim srednjoškolcima pokazali su nam i zavidnu razinu poznavanja engleskog jezika. Bilo nam je zaista lijepo razmjenjivati iskustva s drugim školama i sudjelovati u aktivnostima koje smo jedni za druge pripremali.

Za sve one koji nas nisu mogli posjetiti u Tvrđi, prilažemo nekoliko fotografija s obilježavanja Europskog dana jezika. Za kraj izvješća upućujemo veliku zahvalu na sudjelovanju učenicima 1. b i 4. b, a posebno zahvaljujemo učenicima koji su pomogli u organizaciji: učenici 4. a razreda – posebice Sara Bilić, Nika Straga-Šašić i Borna Vukoje, zatim učenice 4. n razreda Milica Prokić i Marija Verhas te učenice 4. g razreda Vannesa Čanadić i Valentina Dolić.

Tamara Kapraljević, prof.

Skip to content