Drvo ljudskih prava!

Danas su, učenici 2.b i 3.b razreda imali zajednički Sat razrednika na kojem su razgovarali o ljudskim pravima. Povod ovog zajedničkog druženja je nedavni trening učenica u Fužinama u sklopu projekta Prava aplikacija kojeg provodimo kao partneri s Nansen dijalog centrom iz Osijeka. Učenici su tijekom sata zajedničkim snagama, radom u grupama raspravljali i izradili stablo gdje su stavljali svoja saznanja o ljudskim pravima i kako ih ugrožavamo. Radionica je imala za cilj da se kod učenika potakne razmišljanja o ljudskim pravima, o tome na koji način ih ugrožavamo i što možemo učiniti da to promijenimo. Radionicu su osmislile i vodile učenice 2.b razreda: Iva, Hana, Ena, Lea, Julija, Jana i Stela.
Radionici su nazočile pedagoginja Gordana Popović i psihologinja Martina Komesarović, razrednice Sandra Valić i Darija Ergotić, te voditeljica projekta Ozana Vignjević.
Zahvaljujemo učenicima na sudjelovanju, a posebna pohvala učenicima voditeljicama radionice.
Projekt PRAVA aplikacija je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.
Skip to content