Erasmus days – Multiplier Event

U Ruđerici se u sklopu Erasmus Days-a održao Multiplier Event za Erasmus+ projekt SEDUCA (Sex Education as the Best Weapon Against Gender Violence).
Cilj ovog susreta jest bilo upoznati goste sa projektima koje provodimo u našoj školi, a zatim i predstaviti inovativnu platformu sa projektnim rezultatima nastalima u sklopu provedbe SEDUCA projekta. SEDUCA projekt za ciljnu skupinu ima mlade ljude koji trebaju prvo osvjestiti i prepoznati rodno nasilje, a zatim i reagirati na njega. S druge strane ciljna skupina su i nastavnici, jer se na platformi nalaze i četiri modula sa materijalima namijenjenima nastavnicima za koristiti u nastavi kako bi mladima omogućili da razgovaraju o tako važnoj, a ipak jako zapostavljenoj temi. Autorica jednog od modula je i naša pedagoginja Gordana Popović.
Dan smo započeli u sportskom duhu kada su prijepodnevnim satima učenici 4.wd razreda sudjelovali u sportskim igrama i plesu protiv rodno uvjetovanog nasilja. Ovu aktivnost predvodili su naši profesori Diana Trišler i Dinko Blažević.
U poslijepodnevnim satima u goste su nam došli učenici/e iz Ugostiteljsko-turističke škole i Medicinske škole iz Osijeka sa svojim profesorima. Naše goste smo prvo upoznali s gore spomenutom platformom SEDUCA-e, a zatim su učenici podijeljeni u grupe kako bi svaka skupina mogla sudjelovati u jednoj od četiri radionice koje smo im ovom prigodom ponudili: Izrada animacije s Ozanom Vignjević, analizu seksizma u suvremenoj popularnoj kulturi s Tamarom Kapraljević, osnove izrade podcasta s Marijanom Jovičićem te teatar metoda za nošenje sa sukobima s Atilom Lukićem.
Zahvaljujemo se kolegicama iz “Ugostiteljske” i “Medicinske” na odazivu i našoj učenici Antoniji Jerković na medijskom praćenju, a vas dragi čitatelji pozivamo da putem ove poveznice https://seducaproject.eu/ i sami istražite web stranicu i platformu projekta SEDUCA.
 

 

Skip to content