Živa knjižnica „Darko Fischer: kako su me spasili“

Na Međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca, a u sklopu projekta EXPLORE(R) – Narativi prošlosti, za učenike i nastavnike sudionike ovoga projekta iz cijele Hrvatske organizirana je tzv. živa knjižnica – online susret pod nazivom „Darko Fischer: kako su me spasili“. 

U ovaj projekt uključena je naša profesorica Ozana Vignjević s nekoliko učenica iz 3. a i 3. b razreda, a sudjelovanje u živoj knjižnici s g. Fischerom ostvareno je kao međupredmetna suradnja Povijesti i Etike te su sudjelovali svi učenici 3. a i 3. b razreda, prof. Ozana Vignjević, prof. Atila Lukić i prof. Sandra Valić.

  1. Darko Fischer preživio je holokaust te je učenicima i nastavnicima ispričao o svojoj obitelji – od života u Osijeku prije 1941., pa o razdoblju proglašenja NDH, kada su se morali preseliti u drugi dio Osijeka, zatim kako su se od progona Židova spasili bježanjem u Bosnu i Mađarsku, pa do povratka u Osijek 1945. godine. Nakon izlaganja g. Fischera učenici su mu postavljali pitanja te se uz njegove odgovore online susret nastavio kroz ugodni razgovor.

Projekt EXPLORE(R) – Narativi prošlosti traje do 31. 8. 2022. godine te očekujemo još aktivnosti u koje će biti uključeni i naši učenici i profesorica.
Skip to content