Predstavljanje Ruđerice na sajmu tehničke kulture TEHNICOOLUM

Na osječkom se Pampasu 10. i 11. prosinca održao 3. sajam tehničke kulture TEHNICOOLUM, prvi ovakav sajam u Hrvatskoj kojemu je cilj popularizirati STEM područja znanosti, pogotovo među djecom i mladima.

Kao škola kojoj je misija učenicima omogućiti obrazovanje u skladu s potrebama suvremenoga društva, veliku pozornost posvećujemo praktičnom radu te svim aktivnostima koje učenike pripremaju za nastavak obrazovanja, ali i za ulazak na tržište rada te smo se rado odazvali pozivu organizatora sajma. 

U dva dana sajma naša je škola putem prezentacija, pokusa i praktičnog rada te prodaje ranije pripremljenih proizvoda predstavila školske aktivnosti s područja grafike, prehrane, biologije, kozmetike i ekologije. Svako područje djelovanja predstavio je tim nastavnika i učenika, a svoje aktivnosti predstavile su i „Školska zadruga Ruđerica“ s voditeljicom Anom Krmek, prof. te pedagoginja Gordana Popović.

Sudjelovanjem na sajmu naši su učenici razvili nove vještine, a pritom se lijepo družili, što nam potvrđuju usvojim dojmovima.

„Sudjelovanje na sajmu za mene je bilo predivno iskustvo jer sam mogla drugima pokazati što učimo na praksi. Na licu mjesta radili smo tisak na šalicama i privjescima te izrađivali personalizirane čestitke, što se sve jako svidjelo našim posjetiteljima.“ S. P. 

„Bilo je zanimljivo, upoznale smo puno svojih vršnjaka, razvile svoje komunikacijske vještine, prošle druge izložbene štandove te naučile nešto novo. Na sajmu smo izrađivale i prodavale balzam za usne i piling za tijelo te prodavale i aromaterapeutsko ulje.“ M. V. i L. F. 

Skip to content