Završen prvi ciklus Erasmus+ projekta „Let’s break the ice“

U okviru Erasmus+ projekta „Let’s break the ice“ u našoj su školi protekli tjedan (17. – 21. 10. 2022.) gostovale nastavnice iz Litve, točnije iz škole Rudiskes gymnasium. Glavna je aktivnost ovoga gostovanja tzv. „job shadowing“, odnosno promatranje rada naše škole i to na svim razinama – od administracije, pravne službe i ravnateljice do nastavnika, a sve kako bi škola „promatrač“, u ovom slučaju Rudiskes gymnasium, mogla uspješno procijeniti svoje djelovanje te unaprijediti svoj rad.

Naše su gošće pripremile izlaganje o svojoj školi pa je 19. listopada profesorica engleskoga jezika Loreta Kumparskiene zainteresiranim nastavnicima i 1. a razredu predstavila školu Rudiskes gymnasium. Nakon izlaganja slijedilo je kušanje darova gošća iz Litve – domaćeg kravljeg sira, raženog kruha i litavske čokolade. Ravnateljica Ruđerice Nada Pitinac potom je profesoricama pokazala laboratorijsku opremu i učionice.

Koordinator projekta „Let’s break the ice“ za našu je školu profesor Atila Lukić, od kojeg saznajemo da su se u novom Erasmus ciklusu otvorili projekti za škole škole koje do sada nisu imale priliku razvijati partnerstva na projektima te je profesor Lukić, odnosno naša škola, pozvan surađivati s kolegama iz škole Rudiskes gymnasium, a s ciljem razvijanja dugoročnog partnerstva i interkulturalnog dijaloga. Tako se u veljači predviđa dolazak litavskih učenika u posjet Ruđerici, a u travnju će naš kolega Lukić držati edukacije u Litvi. U projekt su uključene i naše nastavnice Tamara Kapraljević, Ozana Vignjević i Marina Šutalo te nam je drago što je ova faza projekta uspješno prošla, na obostrano zadovoljstvo naših dviju škola.

Skip to content