Susret s poduzetnikom iz CZP-a (Erasmus+ projekt „LMOOB“)

U utorak smo u Ruđerici, u okviru Erasmus+ projekta o poduzetništvu „Let’s Make Our Own Business“, organizirali susret s voditeljem Centra za poduzetništvo Osijek Milanom Peterkom, univ.spec. oec., koji za početnike poduzetnike već godinama vodi edukacije „Započnite vlastiti posao“. 

Koordinatorica projekta J. Sudarić pozdravila je sve učenike i njihove mentore (Grubišić, Jovičić, Starčević, Krmek) te zaželjela dobrodošlicu našem gostu, a zatim naglasila da je cilj ovoga susreta, prije svega, pomoći učenicima osvijestiti važnosti znanja o poduzetništvu.

U prvom dijelu predavanja učenici su mogli saznati nešto više o Centru za poduzetništvo, a zatim je gosp. Peterka učenike uveo u temu o poduzetništvu te pri tom posebno istaknuo koliko su ideja, realizacija i potražnja na tržištu, uz upornost i trud, iznimno značajne za ostvarenje cilja. Nakon toga,  učenici su s velikim interesom postavljali pitanja iz područja poduzetništva te su se mogli posavjetovati u vezi sa svojim idejama. 

Na kraju, učenici koji su uključeni u projekt „LMOOB“ predstavili su svoje ideje i stečena znanja  tijekom mobilnosti u Italiji i Turskoj, a naš im je gost pomogao sa svojim sugestijama za poboljšanje i unaprjeđenje njihovih ideja te za kvalitetniju realizaciju projekta.

A. Volmut, 2.b

Skip to content