Sudjelovanje naših učenika na Državnoj smotri Projekta građanin

Državna smotra Projekta građanin predstavlja vrhunac svih regionalnih događanja s područja građanskoga odgoja te na Smotri sudjeluju učenici iz različitih dijelova zemlje. Imali smo izuzetnu čast sudjelovati na ovom prestižnom događaju, kao predstavnici naše škole, od 19. do 20. svibnja 2023. godine u Zagrebu. Tim koji je predstavio i obranio projekt činile su: Giancarla Cebić (1. a) umjesto Lare Pastuović (2. a), Marija Ćurić, Jana Medved, Željana Radovanović (2. a) i mentorica, pedagoginja Gordana Popović, prof.

Da bismo se kvalificirali za sudjelovanje na Državnoj smotri Projekta građanin, morali smo sudjelovati na županijskoj razini natjecanja na kojoj su se predstavili najbolji projekti iz naše lokalne zajednice. Naš projekt Što to u mladom biću vodi k energetskom piću? dobio je visoke ocjene i time smo stekli pravo sudjelovanja na Državnoj smotri. Nakon što smo saznali da smo se kvalificirali za dalje, posvetili smo dodatno vrijeme i trud kako bismo unaprijedili naš projekt. Analizirali smo povratne informacije koje smo dobili od dobronamjernih učenika i nastavnika i radili na poboljšanju svih aspekata našeg projekta, uključujući ciljeve, izvedbu i prezentaciju uz pomoć plakata. Također smo se pripremali za pitanja povjerenstva i publike, kako bismo bili spremni za interakciju i raspravu. Dolaskom na Državnu smotru bili smo impresionirani veličinom događaja i brojem projekata koji su se predstavljali. Imali smo priliku upoznati druge učenike i mentore te razgovarati o njihovim projektima, što je bilo inspirativno. Naša prezentacija dobro je prošla, a članovi povjerenstva postavljali su zanimljiva pitanja koja su potaknula dublju raspravu te pohvalili trud timova. Osjećaj zadovoljstva i priznanja za našu predanost bili su nevjerojatni. Naše ideje prepoznate su kao važne za razvoj škole i lokalne zajednice, a sama Smotra prilika je za razvijanje vještina prezentiranja, timskog rada i komunikacije.

Ohrabrujemo sve učenike na sudjelovanje u sličnim projektima i smotrama, jer to ne samo što razvija njihove vještine već i gradi bolju budućnost za sve nas. S nestrpljenjem iščekujemo buduće projekte i smotre koje će nam omogućiti da nastavimo doprinositi našoj zajednici na kreativan i inovativan način.

Gordana Popović, prof.

Skip to content