Sudjelovanje na festivalu „Gledaj (u)druge“

U četvrtak, 29. 9. prije podne naša je škola već treći put sudjelovala na festivalu „GLEDAJ (U)DRUGE“, koji se održao na Trgu slobode u Osijeku. 

Tim se događajem želi građanima približiti rad velikog broja udruga, volonterskih klubova i učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola na našem području. Predstavlja se različitost djelovanja u zajednici, ustrajnost i posvećenost u postizanju pozitivnih društvenih promjena te promovira doprinos boljoj kvaliteti života različitih društvenih grupa u lokalnoj zajednici. Posljednji je put predstavljanje bilo 2019. godine, a ovogodišnji se festival održao pod motom „Čega sve ne bi bilo da nema udruga“. Zbog toga smo se mi pridružili odgovorima na to pitanje, jer da nema volonterskog kluba i zadruge u našoj školi, ne bi bilo mnogobrojnih pozitivnih učinaka kao što su: jačanje samopouzdanja, uključivanje u volonterske aktivnosti i projekte, prilike za prosocijalne aktivnosti, razvoj različitih znanja i vještina, konkurentnost na tržištu rada te osjećaj korisnosti!

Rad kroz različite aktivnosti koje na najbolji način pokazuju što mi radimo u Volonterskom klubu „Ruđerica“ i u Učeničkoj zadruzi Ruđerica i zbog čega, predstavili su učenici: Karlo Mazur (4. e), Dea Čivić (4. n), Helena Đuran (3. kz) i Dina Krolo (3. g), sa stručnim suradnicama pedagoginjom Gordanom Popović i psihologinjom Martinom Komesarović.
Kako se moglo čuti, svi volonteri, organizacije i škole koje su bile u središtu grada, svojim djelovanjem i primjerom zauzeli su se za demokratske vrijednosti i ljudska prava, poštovanje različitosti, humanost, nenasilje, slobodu izbora, jednake mogućnosti i filantropiju.  

Vjerujemo kako smo i mi dali svoj doprinos ostvarivanju cilja manifestacije, tj. približili građanima sve aktivnosti koje naša škola nudi zajednici kako bi, osobito onima koji su najosjetljiviji i onima koji su na margini društva zbog svog socijalnog statusa, godina, nacionalne ili rodne pripadnosti, život bio kvalitetniji, ugodniji i bolji.


Gordana Popović, prof.

Skip to content