Projektom SkillUP do poduzetničkih vještina

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića, na inicijativu ravnateljice Nade Pitinac, uključila se u jednogodišnji projekt Udruge BIT, naziva SkillUP, financiranim od strane Agencije za mobilnost i programe EU, koji se provodi od veljače do lipnja i od rujna do prosinca 2023. godine.

U prvom dijelu provođenja projekta uključeni su završni razredi smjera tehničar nutricionist i grafički urednik dizajner, a u drugom dijelu tehničari nutricionisti i web dizajneri. Koordinatorica je projekta u školi Gordana Popović, prof. i razrednici Dragana Viljanac, Saša Vrbanjac, Nives Bušić Tomanić i Dinko Blažević.

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje komunikacijsko-prezentacijskih vještina, digitalnih te poduzetničkih vještina učenika četvrtih razreda srednjih strukovnih škola, a projektne aktivnosti provodit će se u obliku radionica kako bi učenicima omogućili razvoj poslovnih i životnih vještina koje su im potrebne nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja pri pronalasku posla, samozapošljavanju ili nastavku obrazovanja.

Planirane edukacije vrednovat će se prije početka i nakon izvođenja radionica podjelom upitnika pomoću kojega utvrđujemo postotak razvijenosti vještina. Također, nakon održane edukacije učenike će vrednovati poduzetnici na način da će im učenici imati priliku prezentirati vlastitu poslovnu ideju.

Našim učenicima usvojena iskustva rada na projektu pomoći će u ostvarivanju njihovih karijernih ciljeva. 

 

                                                                                                        Gordana Popović, prof.

Skip to content