Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta

Povodom ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta učenici 2. a, 2. kz., 3. a i 4. a sudjelovali su u korisnim radionicama 6. i 7. veljače 2023., koje su održale profesorice Maja Starčević, Christina Varžić i Ana Krmek. Cilj radionica bio je istaknuti važnost reagiranja na nasilje, s naglaskom na elektroničko nasilje, te osvijestiti učenike kome se mogu obratiti u slučaju nasilja. 

Učinimo internet boljim mjestom za sve nas!

Radionica je bila poučan korak da se otvori tema o kojoj se malo govori. Danas svi mislimo da smo sigurni i zaštićeni od svega, a zapravo to nije tako. Drago mi je da su učenici bili zainteresirani za rad i ozbiljno shvatili temu o kojoj se govori. Sigurnost na internetu važan je korak s obzirom na to da smo takvo tehnološko društvo. Učenici su dijelili svoja iskustva, tražili priče drugih, prilagali crteže vezane uz temu i kroz zajedništvo obilježili dan.

Sara Bilić, 4. a

Radionica povodom Dana sigurnijeg interneta jako mi se svidjela. Potrebno je pričati o temama koje su opasne za nas i naš identitet, našu privatnost i sigurnost. Radionica je kreativno provedena putem plakata, gdje svatko može istaknuti svoje sposobnosti (izlaganje, pisanje, crtanje…). Učenici su također podijelili svoje priče i događaje koji su ih zadesili na internetu. Mi smo djeca interneta, samim time izloženi svemu i sve nam je dostupno, a samo mi znamo što želimo i s kim želimo podijeliti. Pazite što kome šaljete jer lako možete postati meta neželjenih događanja!

Larisa Potočki, 4. a

 

Skip to content