Predstavljanje sveučilišnih studijskih programa Hrvatskog vojnog učilišta

U srijedu, 10. listopada 2023.  izaslanstvo Područnog odsjeka za poslove obrane Osijek 1 posjetilo je našu školu temeljem Promidžbenog plana za privlačenje osoblja u 2023. godini. Pedagoginja Gordana Popović, prof. organizirala je i dogovorila termin za prezentaciju sveučilišnih studijskih programa Hrvatskog vojnog učilišta. Uključeni su bili učenici 4. wd razreda i razrednik Dinko Blažević, mag. inž.

Poručnik Alen Vuksanić i Gordana Matoković na zanimljiv su način predstavili studijske programe Vojno inženjerstvo te Vojno vođenje i upravljanje. Nositelj je studijskih programa Sveučilište u Zagrebu, a izvodi ih 11 fakulteta u suradnji s Hrvatskim vojnim učilištem „Dr. Franjo Tuđman“. Također, predstavljen je i sveučilišni studijski program Vojno pomorstvo, koji se upisuje u Splitu.

Osim završene četverogodišnje škole i položene državne mature, potrebno je pri upisu ostvariti i posebne zdravstvene, psihofizičke i sigurnosne uvjete. Poručnik je s učenicima  podijelio i neke crtice iz svojega života te na iskustven način približio obuku kadeta. Na kraju predavanja podijeljeni su promidžbeni materijali i odgovarano je na učenička pitanja. Cilj posjeta ostvaren je jer su se maturanti upoznali sa sustavom školovanja u Oružanim snagama RH. 

Zahvaljujemo svima!

Gordana Popović, prof.Skip to content