Grafički sajam print.21 Zagreb

Udruga tiskara FESPA Hrvatska pozvala je učenike grafičare na sajam grafičke opreme u Zagrebu 14. 4. 2022., čemu smo se obradovali i odazvali. 

Zahvaljujemo predsjedniku udruge FESPA Dagu Knepru na toploj dobrodošlici i suradnji koju naša škola ostvaruje s Udrugom već drugu godinu zaredom u vidu stručne literature iz struke te edukacija iz područja grafike, što nam sve pomaže u svladavanju novih tehnologija. Ovoga puta pomoć FESPE bila je financijske prirode u obliku sufinanciranja puta za Zagreb, na čemu joj i ovim putem zahvaljujemo. 

Učenici i nastavnici imali su priliku vidjeti najnovije tehnologije ispisa, strojeve za izrezivanje prireza ambalaže i softwera koji povezuje grafičku pripremu s tiskom. Na sajmu su se predstavile firme Nanodiy, Konica Minolta, Tepede, Black Line, Oganj/Canon, Pako sign parts, Dit/Epson, Toscana Systems, Ino žiri, Microline/Ceh, Radin, Igepa Plana, Screen Team Hrvatska, Cron i mnoge druge. Iskustvo je bilo vrijedno. Obogatili smo se novim znanjima i poznanstvima te se veselimo sljedećem ovakvom događaju.

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehn.

Skip to content