Zabavno i inspirativno na PTFOS-u u okviru Noći znanosti

Učenici 3. b razreda ponovno su se i ove godine, zajedno s učenicima projektnoga tima Erasmus+ projekta „Let’s Make Our Own Business“ te svojom razrednicom i koordinatoricom projekta J. Sudarić, uključili u zanimljive i poučne radionice u okviru Noći znanosti u organizaciji Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta u Osijeku.

S velikim zanimanjem aktivno su popratili  niz radionica: „Njegovo veličanstvo – Sladoled“, „Koja je tvoja porcija?“, „ Znanost u kuhinji“ i  „Inkapsulacija“, na kojima  su mogli naučiti kako izgleda cijeli proces proizvodnje sladoleda i oblikovanja kapsule oko pojedinih tvari, kako se izrađuju šarene voćne špagete i, naravno, uvjerili su se da treba jesti raznoliko te da bi  se sve skupine namirnica trebale naći na „dnevnom meniju“ svih nas.

Učenici su svakako postali bogatiji za još jedno novo iskustvo koje će moći primijeniti u svojoj svakodnevnici, usvajajući pritom pravilnije prehrambene navike, a za kraj, nisu mogli odoljeti njegovom veličanstvu – sladoledu koji su vrlo rado kušali nakon radionice.

Ana Volmut 3.b

Skip to content