Terenska nastava Upoznajmo Podunavlje

Dana 5. studenog 2022. prvi razredi prirodoslovne gimnazije išli su na terensku nastavu iz Zemljopisa i Povijesti. Terenska nastava održala se u Vukovaru i Vinkovcima, uz pratnju profesorice povijesti Ozane Vignjević, profesora zemljopisa Tina Kovačevića te vodiča Dubravka Žuvića.

U Vukovar smo stigli oko 9 sati te obišli Muzej vučedolske kulture, popeli se na Vukovarski vodotoranj, prošetali ulicama Vukovara i poslušali o zanimljivoj prošlosti vukovarskih ulica i zgrada. Poslije obilaska Vukovara išli smo u Vinkovce. Na odredište smo stigli oko 13 sati i posjetili rodnu kuću Ivana Kozarca, gdje smo naučili o načinu života u prošlosti te smo ispod kuće mogli vidjeti grobnice. Zatim smo prošetali Vinkovcima i otišli na ručak u restoran Vrške. Dan smo završili ručkom i vratili se kući autobusom. 

Dan je bio zanimljiv i poučan. Svima se jako svidjelo što priče i predavanja nisu dugo trajala i što se nismo dugo zadržavali na jednom mjestu. Oba razreda suglasna su da im je najdraži dio dana bio Muzej vučedolske kulture zato što smo tamo imali najviše slikovitih prikaza starih vremena i razvoja Vučedola. Zahvaljujemo profesorima i vodiču na ovom odličnom iskustvu i nadamo se da će se nešto slično uskoro ponoviti.

Tekst: Sara Pocrnić, 1. a

Fotografije: Lu Maršalek, 1. a

Skip to content