Stručna ekskurzija u Beč

Proteklih nenastavnih dana, 30. i 31. svibnja, učenici 2. a, 2. b i 2. k razreda posjetili su Beč. Tijekom ove izvanučioničke nastave učenici su se prvi dan upoznali s glavnim znamenitostima grada i posjetili Prirodoslovni muzej. Bečki prirodoslovni muzej jedan je od najboljih muzeja takve vrste na svijetu.
Imali smo priliku vidjeti Veneru iz Willendorfa, najstariju i najveću svjetska zbirku meteorita,
kosture dinosaura, različite izloške životinja. Među najzanimljivijima su vrlo dobro očuvani kosturi rijetkih ili izumrlih vrsta, koji nas podsjećaju na to koliko je priroda osjetljiva i koliko je važno razvijati svijest o tomu.
Drugi je dan bio rezerviran za posjet dvorcu Schönbrunn i Tehničkom muzeju. Schönbrunn je najposjećenija austrijska atrakcija uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Obilazeći dvorac učenici su se upoznali s njegovom poviješću i značajem te divili se estetici dvorca i okoline. Tehnički muzej pokazao se kao odlično mjesto za učenje o evoluciji tehnologije i inovacija. Brojni muzejski izlošci interaktivni su i privlačni te nude jedinstven pristup razvoju moderne tehnologije.
Učenici su putovali u pratnji nastavnica Marte Rupčić, Tamare Kapraljević, Martine Janković te
ravnateljice Nade Pitinac.

Martina Janković, mag. educ. biol. et chem.

Skip to content