Ruđerica obilježila Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Uz pjesmu, obilje hrane i jesenskih plodova, kako i dolikuje, Ruđerica je 12. listopada obilježila Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Prigodnim riječima učenicima i djelatnicima škole obratili su se ravnateljica Nada Pitinac te vjeroučitelj Igor Grubišić, koji je s profesoricom Snježanom Šulentić pripremao učenike za ovogodišnji program. Voditelji su i ovaj put bili učenici Nora Karač (4. n) i Alen Nemet (3. b), a Leona Čačić (3. b) recitirala je pjesmu Dragutina Tadijanovića Visoka žuta žita. Tamburaški bend Ruđerice, s vokalnim solisticama Dorijom Kulovac (4. a) i Valentinom Dolić (4. g), pobrinuo se za glazbeni dio programa i dobar ugođaj.

Svaki razred sa svojim je razrednikom/razrednicom uredio svoj stol s raznim domaćim pekarskim proizvodima i zaista je bilo predivno vidjeti koliko su truda učenici uložili u pripremu te zahvaljujemo svim učenicima i njihovim roditeljima na pomoći! Posebnu pohvalu upućujemo učenicima smjera tehničar nutricionist (razredi 2. n, 3. n, 4. n), koji su zajedno sa svojim mentoricama profesoricama Nives Bušić Tomanić, Tatjanom Vargom i Draganom Viljanac pripremili ukusna peciva, pogače, kolače, zdrave namaze i još puno toga.

Osim što smo svi zajedno uživali u druženju i ukusnoj domaćoj hrani, i ove smo godine dio hrane donirali u humanitarne svrhe. U koordinaciji profesora Grubišića hranu smo odnijeli štićenicima Doma sv. Vinka (Caritasovo prihvatilište za beskućnike), zahvalni na svemu dobrome što imamo u životu i sretni što možemo pomoći našim sugrađanima.

Fotografije: Katarina Pikec, 2. g (Foto i filmska družina, mentorica nastavnica Ana Karlović)

Skip to content