Predstavljanje Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

Škola doprinosi profesionalnoj spremnosti učenika i osnažuje ih za donošenje uspješnog profesionalnog odabira. U školi se učenici susreću s modelima radnog ponašanja, a to su njihovi nastavnici. Promatrajući njihov odnos prema radu, trud i predanost, učenici stvaraju globalnu sliku o radu i svojoj karijeri.

Budući da naša škola uvijek rado organizira predstavljanja različitih studija koji su namijenjeni maturantima, naši su učenici četvrtih razreda 6. 2. 2023. prvi put imali priliku dobiti informacije o Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, a riječ je o studijskom programu fizioterapije. Ravnateljica, Nada Pitinac, dipl. inž. podržala je aktivnost, a  pedagoginja Gordana Popović, prof. bila zadužena za koordinaciju. 

Predstavnice studija Veleučilišta dr. sc. Slavica Janković, v. pred., Pročelnica odjela za zdravstvene studije, i Tea Dodlek, mag. farmacije, predstavile su studijske programe 4. n razredu (tehničari nutricionisti) te svim zainteresiranim maturantima. 

Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru osnovano je 2005. godine i na njemu se provode tri preddiplomska stručna studija: Trgovina, Upravni studij i Fizioterapija te specijalistički diplomski stručni studij Preventivna fizioterapija.

Veleučilište kontinuirano ulaže u kvalitetu i poboljšanje studentskog standarda te radi na osuvremenjivanju postojećih studijskih programa sukladno trendovima na tržištu rada. Završni dio susreta obilježen je dijalogom u kojem su učenici imali priliku postavljati pitanja. Želimo puno uspjeha našim maturantima prilikom odabira pravog fakulteta za njih!

Gordana Popović, prof.

Skip to content