Posjet izložbi „Body Worlds“ u Zagrebu

U petak, 26. siječnja 2024. godine učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića, u pratnji nastavnica Lj. Vidović, M. Janković, A. Krmek, A. Šepić i ravnateljice N. Pitinac, išli su na jednodnevnu terensku nastavu u Zagreb. 

Razgledali su izložbu „Body Worlds“, na kojoj su izložena prava ljudska tijela i organi, te je za naše učenike bilo odlično vidjeti ove izloške i naučiti nešto novo. Obišli smo izložbu uz voditelje koji su pokazali veliko znanje o izloženom i lijepo su objašnjavali i ono što vidimo i ono što ne vidimo. Nakon izložbe imali smo slobodno vrijeme u Arena Centru, gdje smo mogli nešto pojesti, odmoriti se u dobrom društvu, kupovati ili samo razgledavati. Oko 17 sati krenuli smo natrag u Osijek. Bilo nam je lijepo i zanimljivo, a sličnim se aktivnostima nadamo i u budućnosti.

Po povratku s izložbe učenici 3. a razreda koji pohađaju fakultativni predmet Čovjek u fokusu, dobili su zadatak napraviti plakat o izložbi te vam donosimo dva rada i dojmove učenika.

„Meni je u Zagrebu bilo lijepo. Izložba mi je bila baš uzbudljiva i zanimljiva. Bilo mi je zanimljivo vidjeti prava ljudska tijela, mišiće i organske sustave, a i same načine na koji su ta tijela bila namještena. Puno smo se smijali oponašajući skulpture i nastale su odlične fotografije. Nadam da ćemo imati još prilike vidjeti ovako nešto.“ (L. M.)

„Meni se izložba jako svidjela zato što sam kroz nju uspio vidjeti kompleksnost ljudskog tijela. Osim toga, mislim da su ljudska tijela prikazana na jako zanimljive načine, poput čovjeka koji izvlači osobu iz požara. Najviše sam bio fasciniran mišićnim i krvožilnim sustavom zato što su bili prikazani tako da mogu vidjeti sve detalje u njima, poput sitnih mišića i žila za koje nisam znao da postoje. Jedina primjedba koju imam je da je obilazak izložbe bio malo kratak i volio bih da ima više izložaka.“ (D. P.)

Skip to content