Osječko-baranjska županija nagradila izvrsne učenike i mentore naše škole

Osječko-baranjska županija prvi je put dodijelila nagrade za izvrsnost učenicima i mentorima osnovnih i srednjih škola. Od ukupno 30 000 učenika njih 595 iskazalo se svojim uspjehom i rezultatima na državnim i županijskim natjecanjima te su za njih osigurane nagrade u četiri kategorije. 

Prepoznala se i uvažila izvrsnost i naše škole te su dvije mentorice i šest učenica nagrađene za uspjehe ostvarene u školskoj 2022./2023. godini. Riječ je o nastavnici Tatjani Vargi i učenicama Marini Galinović i Milici Prokić za osvojeno prvo mjesto u natjecanju Nutrivita i pedagoginji Gordani Popović i učenicama Lari Pastuović (na državnoj smotri mijenjala ju je Giancarla Cebić), Mariji Ćurić, Jani Medved i Željani Radovanović za uspjehe ostvarene na Državnoj smotri Projekta građanin. 

Tim je povodom u četvrtak, 21. rujna 2023. godine u Gospodarskom centru OBŽ-a upriličena svečana dodjela nagrada, kojoj je nazočila i naša ravnateljica Nada Pitinac i već spomenute učenice i mentorice. Dodjela nagrada odvijala se uz prigodan program, a cijeli događaj vodili su maturanti Eva, Ivona i Dino. U ime nagrađenih nazočnima se obratila Eva Getoš, učenica 4. razreda II. gimnazije.

„Svi mi ovdje znamo kako je za rezultate koje smo postigli bilo potrebno puno truda, rada, ustrajnosti i ulaganja svog slobodnog vremena, a vrlo dobro to znaju i naši profesori koji su nerijetko ostajali duže, dolazili ranije, donosili još dodatnih materijala, poticali nas i ohrabrivali kada smo bili blizu odustajanja i koji su uvijek, bezrezervno bili uz nas – rekla je Eva te zahvalila Osječko-baranjskoj županiji što je ‘sve to prepoznala’, županu Ivanu Anušiću što im je ‘ovim činom dao dodatan poticaj za marljivo učenje i napredovanje’ te, naravno, svojim roditeljima koji ih ‘strpljivo odgajaju i vjeruju u nas’.

Osječko-baranjska je županija i ranije strategije usmjerila u obrazovanje i znanost te se poticala izvrsnost. Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako se nada da će mladi ljudi, koji su već sada izvrsni u određenim područjima, svoj osobni i poslovni razvoj nakon školovanja nastaviti u OBŽ-u, te na taj način osigurati boljitak ovog dijela Hrvatske.

Ponosni smo na uspjeh i što smo u najboljem svjetlu predstavili našu školu te se nadamo da ćemo sljedeće godine biti još uspješniji.

 

Gordana Popović, prof.
Skip to content