Natjecanje „Čitanjem do zvijezda“ prvi put i u Ruđerici

Malobrojna, ali vrijedna, ekipa učenika prvih razreda u petak, 16. prosinca 2022. sudjelovala je u natjecanju „Čitanjem do zvijezda“.

Riječ je o Nacionalnom projektu za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja, koje je ove godine održano četrnaesti put, a naša škola prvi put ima tim učenika koji se natječe. Pravila su vrlo jednostavna: neograničen broj učenika može sudjelovati na školskoj razini nakon što pročita tri zadana romana, a tri najbolja učenika čine tim za sljedeću, županijsku razinu natjecanja. Srednjoškolcima su tako ove godine zadani romani tematski povezani mjestom radnje, New Yorkom, pa ovogodišnji kviz nosi naslov „I love New York“ te se na svim razinama natjecanja provjerava poznavanje najbitnijih činjenica iz sva tri romana.

Prvotno se javilo više učenika prvih razreda sa željom za sudjelovanjem, no na kraju su ostali samo najuporniji:

Lu Maršalek, Marko Pleša i Luka Torović iz 1. a te Kristina Barišić iz 1. g razreda.

Pohvaljujemo naše drage učenike na motivaciji i želji za novim znanjima, iako znamo da im u prvome razredu i na kraju prvoga polugodišta nije nimalo lako uskladiti sve obveze.

Učenici su se za kviz pripremali na poticaj profesorice Sandre Valić, uz podršku ravnateljice Nade Pitinac i profesorice Snježane Šulentić, te našoj ekipi želimo puno uspjeha u nastavku natjecanja!

Skip to content