Natječaj za izbor nastavnice/ka u pratnji i job shadowing u projektu „S Ruđericom po nove vještine!“

Erasmus + KA1 projekt 2023-1-HR01-KA122-VET-000142805 – 

S Ruđericom po nove vještine!

U sklopu Erasmus+ KA1 projekta „S Ruđericom po nove vještine!“ našoj školi odobreno je 28 mobilnosti učenika za praktičnu nastavu, i to u:

 • Aplicaproposta LDA (Braga, Portugal) – 18 učenika i 2 osobe u pratnji te 1 osoba na praksi (job shadowing)
 • Siadile ihsan mermerci mesleki veteknik anadolu lisesia (Mugla, Turska) – 10 učenika i 1 osoba u pratnji te 1 osoba na praksi (job shadowing).

Sudionici projekta mobilnosti biti će učenici zanimanja:

 • grafički urednik – dizajner 3.g
 • grafički tehničar pripreme/tiska 2.g
 • web dizajner 4.wd

Glavni ciljevi mobilnosti učenika su:

 • potaknuti profesionalni i osobni razvoj sudionika
 • proširiti postojeća znanja i usvojiti nova iz područja grafike i web dizajna
 • povećati jezične kompetencije
 • pridonijeti interkulturalnosti i intencionalnosti
 • povezati Tehničku školu i prirodoslovnu gimnaziju Ruđera Boškovića Osijek s inozemnim partnerima, promovirati svoju školu, kulturu i zemlju
 1. Aplicaproposta LDA (Braga, Portugal),  siječanj 2023.

Učenici će u Portugalu odraditi stručnu praksu za dvotjednog boravka u Bragi. Učenici će provesti po dva tjedna radeći u tvrtci upoznavajući nove tehnologije i metode rada, stjecati poslovne i jezične kompetencije, te dvotjednim boravkom upoznati kulturu i običaje Portugala.

 1. Siadile ihsan mermerci mesleki veteknik anadolu lisesia (Mugla, Turska) veljača 2023.

Učenici će u Turskoj odraditi stručnu praksu za dvotjednog boravka u Mugli. Učenici će provesti po dva tjedna radeći u školi upoznavajući nove tehnologije i metode rada, stjecati poslovne i jezične kompetencije, te dvotjednim boravkom upoznati kulturu i običaje Turske.

Učenici ovih  mobilnosti će na praktičnu nastavu u Portugal i Tursku putovati u pratnji dva nastavnika, a praksa će biti organizirana u suradnji sa partnerskim organizacijama Aplicaproposta LDA (Braga, Portugal) i Siadile ihsan mermerci mesleki veteknik anadolu lisesia (Mugla, Turska).

Planirano vrijeme provedbi mobilnosti  je siječanj i veljača 2024.

Trajanje mobilnosti je dva tjedna.

Pozivamo nastavnice/ke stručnih predmeta u grafici da se prijave na natječaj za mobilnost i sve nastavnice/ke da se prijave za osobe u pratnji.

Nastavnice/ke ćemo bodovati prema sljedećim kriterijima

– motivacijsko pismo (1 bod)

– da do sada nije bio na job-shadowingu ove vrste u inozemstvu (1 bod), 

– poznavanje engleskog, (minimalno B1 razina) (1 bod),

– sudjelovanje u radu učeničke zadruge, odjeljenje grafike (1 bod)

Prijave se dostavljaju osobno tajnici. Prijave moraju sadržavati motivacijsko pismo. Izabrana/ni nastavnica/k obvezuje se sudjelovati i organizirati pripremu učenika.

Za izbor nastavnice/ka i pratnji i job shadowingu zaduženo je povjerenstvo u sastavu: Nada Pitinac, dipl. inž., ravnateljca, Kristinka Vidaković, dipl. iur., tajnica i Renato Ergotić, prof.

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.

Natječaj je otvoren do 22. rujna 2023.g. Rezultati natječaja bit će objavljeni 27.rujna 2023. Rok za žalbe je 7 dana. Finalna lista sudionica/ka bit će objavljena 5.10.2023. ukoliko bude bilo promjene tijekom žalbenog roka. Natječaj i rezultati bit će objavljeni na mrežnoj stranici škole i oglasnoj ploči.Skip to content