Na izložbi „Skreni pozornost svojim vršnjacima na negativne učinke ovisnosti“/ Autorica: Gordana Popović, prof.

Učenice 1. a razreda Lara Pastuović i Jana Medved, zajedno s pedagoginjom Gordanom Popović, prof., u okviru provođenja Projekta građanin, posjetile su izložbu pod nazivom „Skreni pozornost svojim vršnjacima na negativne učinke ovisnosti“ 8. siječnja 2022. godine u Gradskoj četvrti Novi grad. 

Na izložbi su prikazani najbolji kratki filmovi, fotografije, crteži, slike i plakati, koje su osmislili i izradili mladi od 15 do 19 godina. Radovi mladih bili su usmjereni na borbu protiv ovisnosti, a nagrade su se dodijelile u nekoliko kategorija (filmovi, fotografije, plakati, crteži i slike) i na nekoliko razina (osnovna škola, srednja škola, fakultet). Najbolji mladi umjetnici i njihovi mentori bit će nagrađeni putovanjem u Mađarsku.
Ova izložba rezultat je projekta Talk freely – Connect courageously – Prevent effectively, odnosno Slobodno govori – Hrabro se poveži – Učinkovito spriječi (kratica: BeDrugFree). Projekt je nastao u okviru programa Interreg – Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a vodi ga moto: Prekogranična suradnja – gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju.

Zahvaljujući mladim umjetnicima i mentorima nastala su mnogobrojna likovna, filmska i fotografska djela u kojima se progovorilo o borbi protiv ovisnosti i ljepoti življenja. Najveća je vrijednost ove izložbe educiranje javnosti o problemu i preveniranju ovisnosti te početak novih hrvatsko-mađarskih prijateljskih veza na kojima će se temeljiti buduća suradnja i kreativnost. Zajedno smo bolji! – zaključile smo s ostalim sudionicima projekta.
Zahvaljujemo Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u RH, Osijek, na pozivu!

Gordana Popović, prof.

Skip to content