Konferencija u okviru EU projekta BeDrugFree

U okviru EU projekta Talk freely-Connect courageously- Prevent   effectively   (kratica: BeDrugFree) organizirana je konferencija na koju je našu školu pozvao Prosvjetno-kulturni centar Mađara. Konferencija se održala 22. listopada 2021. u Staroj pekari, a nazočile su joj pedagoginja Gordana Popović (voditeljica Projekta građanin i Školskih preventivnih programa u našoj školi) i Tina Pavić, studentica pete godine pedagogije i sociologije, kojoj je pedagoginja mentorica.

Voditelji ovog prekograničnog projekta su Udruga za društvene znanosti Tehetség-Vár iz Pečuha te Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH. Projekt okuplja hrvatske i mađarske stručnjake, fokus je na prevenciji korištenja droga, a glavni je cilj projekta uspostavljanje suradnje među mladima

Budući da je na Konferenciji potvrđena važnost promicanja građanskog odgoja u lokalnoj zajednici, ali i šire, u prekograničnoj suradnji, i našim će učenicima, ako to žele, biti omogućeno koristiti benefite ovog Interreg programa pod sloganom Gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju.

Uz izvrsno organiziranu konferenciju, veselilo nas je i upoznavanje i druženje sa sudionicima iz drugih škola te s predstavnicima iz Republike Mađarske. Nadamo se da ćemo i nadalje biti podrška navedenom projektu.

Gordana Popović, prof.

 

Skip to content