Kampanja poticanja učenika na učenje njemačkog jezika u Ruđerici

U današnje vrijeme sve je manje učenika koji se odlučuju na učenje njemačkog jezika bilo kao prvog ili drugog stranog jezika, no Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića aktivno se odupire tom trendu redovitim uključivanjem u raznovrsne projekte, s ciljem populariziranja učenja njemačkog jezika među mladima. 

Osim što već treću godinu u našoj školi provodimo Erasmus+ projekt “Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut! Mit erneuerten Methoden Schüler zum Deutschlernen motivieren”, kako bismo učenicima dali što više prilike da u realnim situacijama koriste njemački jezik, ovaj put vrlo rado odazvali smo se pozivu Goethe instituta da naša škola bude jedna od postaja u okviru njihove velike turneje po Hrvatskoj. Sama turneja zapravo je dio kampanje pod nazivom ‘Njemački je fora’, a cilj je kampanje kod učenika poticati volju za učenjem njemačkog jezika kako bi ostali ustrajni u tome te kako bi imali što više prilika poboljšati svoje kompetencije, ne samo kroz formalno nego i neformalnim učenjem.

Tako je dana 11. 5. 2022. kreativna agencija Zeilenschmiede iz Njemačke u našoj školi održala četiri radionice za učenike pod nazivom: Poetry Slam, Kreatives Schreiben, Musik, und Impro Theater. Osim naših učenika na radionicama su sudjelovali i učenici iz Medicinske škole Osijek, u pratnji svojeg mentora profesora Ivana Kordića, a posebno smo ponosni što smo na radionicama mogli ugostiti i učenice iz Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium, s kojima naša škola provodi Erasmus+ projekt pod nazivom ‘Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut’. Kako nam je bilo i što su to učenici sa svojim mentorima uspjeli stvoriti u samo nekoliko sati, možete vidjeti putem ove poveznice: https://padlet.com/meindeutschistgut/MeinDeutschIstGut

Radujemo se novim suradnjama s Goethe institutom te se nadamo da smo sve sudionike na susretu motivirali za daljnje učenje njemačkog jezika. 

Tamara Kapraljević, prof.Skip to content