Javna promidžbena kampanja „Sveučilišni studijski programi na HVU i zanimanje vojni pilot“

U našoj je školi 18. siječnja 2023. godine održana prezentacija javne promidžbene kampanje „Sveučilišni studijski programi na HVU i zanimanje vojni pilot“. Posjetila nas je gospođa Gordana Matoković, predstavnica Područnog odsjeka za poslove obrane Osijek, te pripadnik Oružanih snaga poručnik Jakov Janković, koji nam je opisao kako je biti kadet na Vojnom Sveučilištu u Zagrebu i Splitu. 

Osim zainteresiranih dvadesetak učenika, na predavanju su bile i nastavnica Nives Bušić-Tomanić, psihologinja Ivana Borić Letica i pedagoginja Gordana Popović. Saznali smo više o tome kako postati kadet, koji su koraci prijave na studij, kako će izgledati njihov život tijekom obrazovanja za kadeta te nam je prikazan kratak videozapis o obrazovanju i obuci, ali i o specifičnostima zanimanja. Važan razlog za prijaviti se i uspješno studirati na sveučilišnim studijskim programima HVU-a je taj da studenti, kadeti, imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja, smještaja, prehrane, literature, sportske opreme, gradskog prijevoza i mjesečne stipendije.

Na kraju predavanja uslijedio je razgovor satnika s učenicima i podjela promidžbenih materijala. Pedagoginja i učenici postavili su pano za one koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na događanju.
Ovim putem još jednom zahvaljujemo našim suradnicima na dolasku i učenicima na sudjelovanju!

Gordana Popović, prof.

Skip to content