Dobrovoljno darivanje krvi u Ruđerici

U Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića 16. 12. održano je dobrovoljno darivanje krvi za sve punoljetne učenike i za djelatnike naše škole. 

Akcija je provedena uz podršku naše ravnateljice Nade Pitinac i koordinaciju profesorice Ivane Fajfer, volonterke Crvenog križa Osijek.

Velika pohvala i zahvala svim maturantima koji su se odazvali akciji, a zanimljivo je da se odazvalo više djevojaka od mladića i čestitamo im svima!

Naučili smo da osoba koja daruje krv mora biti zdrava, imati najmanje 55 kg, dovoljno hemoglobina i uredan tlak te zbog ovih uvjeta dio učenika i nastavnika na njihovu veliku žalost nije mogao pristupiti darivanju krvi ovaj put. Učenike to nije spriječilo da budu uz svoje prijatelje i nastavnike, zaista su im bili velika podrška te je ova aktivnost protekla u dobrom raspoloženju, bodrenju i šali – jer bilo je i onih koji su unatoč nelagodi i strahu hrabro odlučili prvi put dati krv upravo u društvu svojih prijatelja u školi.

Vjerujemo da će svima upravo ova akcija biti dobar poticaj k redovitom darivanju, a sve vas pozivamo da se odazovete na akcije darivanja krvi koje organizira naš Crveni križ jer jednom dozom darovane krvi možemo spasiti 3 života.

Skip to content