Obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica

Zadnje srijede u veljači obilježava se Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica. Zbog drugog dijela zimskih praznika ove godine u našoj školi obilježili smo ga u petak, 17. veljače 2023. s predstavnicima 3. wd razreda – Hanom Mihelić, Martom Stanković i Davidom Tadićem, a u suradnji s Info-centrom za mlade Osijek – Majom Knežević asistenticom voditeljice RICM Osijek te volonterima Davidom Mrđanovim i Ksenijom Petrović.

U sklopu projekta „Proaktivna mreža“ PRONI centar za socijalno podučavanje provodi istraživanje o potrebama mladih i osoba koje rade s mladima u kriznim vremenima te su, budući da uspješno surađujemo, odabrali našu školu. Istraživanje se provodilo uživo putem posebno kreirane aplikacije koja je i producirana u sklopu navedenog projekta.

Projekt „Proaktivna mreža“ osmišljen je kao umrežavanje i osnaživanje resursa u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji sinergijom javno-civilnog partnerstva uz podršku brojnih suradnika kako bi se adekvatno i primjerenim aktivnostima rješavale krizne situacije. Planirani rezultati postići će se i funkcioniranjem kreirane mreže. Poseban će naglasak biti stavljen na osnažene organizacijske i upravljačke kompetencije zaposlenika civilnoga društva za upravljanje programima volontiranja te na koordinaciju volontera. S rezultatima će biti upoznate i škole koje će ih moći koristiti u kreiranju svojih volonterskih aktivnosti uvažavajući načela nenasilne komunikacije.

Mladi su naša budućnost te im pomozimo u jačanju svojih kapaciteta bez nasilja!

Gordana Popović, prof.

Skip to content