Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima

Naša škola već dugi niz godina surađuje s Policijskom upravom osječko-baranjskom i  Odjelom za prevenciju, u provođenju različitih preventivnih projekata s ciljem jačanja zaštitnih ponašanja i smanjivanja rizičnih ponašanja kod mladih.

Budući da smo svjedoci pojave vandalizma, konzumacije alkohola i nasilja među mladima, iskazana je potreba za izradom preventivnog projekta pod nazivom Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima. Cilj je upoznati mlade ljude i cjelokupnu javnost o nužnosti reagiranja na neprimjerene pojave koje ugrožavaju njihovo zdravlje.

U našoj su školi održana predavanja 2. i 3. listopada 2023. godine, za druge razrede, a koja su dio Školskog preventivnog programa. 

Ivana Perić, policijska službenica, približila je učenicima posljedice rizičnoga ponašanja, kazneni postupak te odgojne i zaštitne sigurnosne mjere. Predavanja je organizirala stručna služba škole i razrednici drugih razreda. Tijekom predavanja učenici su aktivno sudjelovali te su zaključili kako će se pridržavati savjeta koji su im ponuđeni te samim tim i podizati razinu kulture nenasilja i neovisnosti.

Gordana Popović, prof.

Skip to content